איך קונים ספרים באינטרנט? השוואה בין חנויות מקוונות
כיום כבר ברור לכולם (ואם עוד לא ברור לכם אז הגיע הזמן), שספרים בשפות זרות קונים באינטרנט. לפניכם השוואה בין שלוש חנויות הספרים המקוונות הגדולות והטובות ברשת.
הקהל ככוח צרכני
כאשר אנו קונים כל מוצר, ואפילו הוא ספר, אנחנו חייבים לשאול: מאיפה הוא הגיע אלינו, ומי גוזר את הקופון עליו. אנחנו חייבים להפוך לצרכנים מודעים… תכף תבינו למה.
למה לקנות ספרים ברשת?
התשובה פשוטה: מבחר ומחיר. כיום, בעידן המודרני, אנו חשופים למליונים ואף למיליארדים של ספרים בשפות שונות. לצד המבחר, שרק קצה קצהו מגיע לישראל בתור ספרות מתורגמת עומד נתון שאי אפשר ואסור להתעלם ממנו: המחיר.
כאשר אנחנו מעוניינים בספר, אנחנו הרבה פחות מתעניינים במותג – כלומר באיזו חנות קנינו אותו וממי נקבל סימניה בחינם. אנחנו רוצים את הספרים הטובים ביותר במחירים הנמוכים ביותר.
חנות מקוונת יכולה להרשות זאת לעמה מכיוון שהעלויות שלה נמוכות (בתור התחלה – אין תשלום שכר דירה!) ולכן הצרכנים אינם נדרשים להשלים זאת בעצמם.
האקולוגית והחברתית: BetterWorldBooks
מציעה מגוון אדיר של ספרים, כאשר המוטו שלה הינו מוטו חברתי: באמצעות הכסף שאתם משקיעים בספרים, החברה משקיעה בהבאת אפשרות הקריאה אל מדינות עולם שלישי.
ניתן לקנות ספרים חדשים וכן ספרים משומשים בכל מיני דרגות שימוש, וניתן להציע את ספריכם בכיכר השוק. הספרים מגיעים מאנשים פרטיים, עזבונות וספריות, נאספים במשרדי החברה ומופצים משם לשאר העולם.
מחיר הספרים הינו זול, כאשר על משלוח בתוך ארה"ב המשלוח חינם, ומחוצה לארה"ב (כולל ישראל), המחיר הינו 3.97$ לפריט.
ניתן להוסיף 0.15$ למשלוח כולו, על מנת לקבל משלוח דל בפחמן. זה משהו קטן ומקסים שאני לא יכולה לוותר עליו.
שירות הלקוחות נפלא ואף אפשר לקנות ספר במתנה למישהו אחר (תאמינו או לא, אבל את הרעיון הזה אני נתתי להם…).
המפורסמת: Amazon
את אמזון כולנו כבר הכרנו לפני שנים, כענקית הספרים אשר ממנה אפשר להזמין כל דבר כמעט שמישהו הוציא תחת ידו. המחירים זהים לשאר החנויות, כאשר משלוח לישראל אינו זול כמו שתי החנויות האחרות, וכשחושבים על זה, אם אמזון כל כך גדולים, למה הם צריכים אותנו? למה שלא ננתב את הכוח הצרכני שלנו למטרות נעלות יותר? המשיכו לקרוא על החנות הבאה והשאירו את אמזון לדינוזאורים.
מחירים בינוניים, משלוח יקר יחסית. ניתן לשלוח ספרים במתנה.
המהנה: Book Depository
החנות המקוונת Book Depository מזכירה במבנה האתר את BetterWorlBooks, כלומר נוחה וקלה להתמצאות ועם שירות לקוחות מצויין.
החנות נוחה לגלישה ולהמצאות, ובנוסף אתם יכולים להרגיש אחד מהחבר'ה כאשר אתם מביטים במפה האינטראקטיבית ולהבין שמדובר בתמונה גדולה הרבה יותר: מה אחינו בעולם קונים ומה הם קוראים. אתם חייבים להביט: http://www.bookdepository.co.uk/live
המשלוח מהחנות לישראל ולכל העולם הוא חינמי, אך מחירי הספרים יקר יותר.
סיכום:
בכל חנות מקוונת תוכלו לרכוש את הספרים באמצעות כרטיס אשראי הפתוח לקנייה בחו"ל, וכן תוכלו להצטרף למועדון החברים ולקבל מהם חדשות ועדכונים לכתובת המייל.
עבור סל פריטים של שלושה ספרים חדשים זהים, באותה הוצאה לאור ואיכות הדפסה, התוצאות היו כמעט זהות: כל סל קניות עלה כ-58$ עם 2$ לכאן או לכאן.
את הסקר הזה אני עורכת כל פעם לפני קנייה מרוכזת, ומגלה שכאשר המחירים זהים (והם אכן כך), אני מעדיפה לקנות אותם באתר BetterWorldBooks וכך להרגיש שאני צרכנית עם מודעות חברתית וסביבתית.
אתם מוזמנים להוסיף את חוויותיכם מהקניה כאן, למקרה ששכחתי משהו.
אתר בקבוק שמח להגיש לכם מידע זה – הכל על ספרות וספרים.
[...] This post was mentioned on Twitter by seowebcoil. seowebcoil said: http://www.bakbook.co.il/?p=151 [...]
השווינו בשבילכם בין חנויות ספרים ברשת…
כיום כבר ברור לכולם (ואם עוד לא ברור לכם אז הגיע הזמן), שספרים בשפות זרות קונים באינטרנט. לפניכם השוואה אובייקטיבית בין שלוש חנויות הספרים המקוונות הגדולות והטובות ברשת, מנקודת מבט של קוראת ישראלית….
יפה מאוד. כתבה זו אפילו עולה על קודמתה. הרעיון של לשלב את החברה בהליך הקניה של הספר הוא רעיון חשוב ומרגש.
מישהו שכח לכתוב על חנות הספרים של סימניה..
http://simania.co.il/shop
מומלצת ביותר.
סקירה מועילה. תודה רבה!
וכמובן ,
איך אפשר בלי החנות המצוינת "מנדלי מוכר ספרים"
mmsfarim.com
איזה אתר מאפשר לקנות ספרים בעברית בפורמט PDF שמתאים לקינדל של אמאזון? אשמח לקבל פרטים
אני רוצה למכור ספרי נוער זה אפשרי למכור באתר זה? ????
באיזה מקום אפשר למכור ספרי נוער